Primele containere au ajuns la sinistraţii din Galaţi

Data publicării:
container sinistrati galati

Patru familii de sinistraţii din Galaţi au primit containere de la autorităţi, la mai bine de două săptămâni după ce apele le-au distrus casele. Cu toate acestea, oamenii trăiesc încă în casele dărâmate pentru că modulele nu sunt alimentată cu apă curenţă şi energie electrică.

Casa din Pechea a Paulei Muşat a fost aproape distrusă de şuvoiele de apă. Acum a primit un container de la Consiliul Judeţean, dar este doar o cutie goală, fără energie, apă sau un pat. Femeia locuieşte încă într-o cameră plină de igrasie şi mucegai împreună cu cu doi baieți ai săi, cu soțul și cu socrii.

24 de locuințe modulare trebuie să ajungă la Pechea. Deocamndată au fost montate primele patru, dar nimeni nu s-a mutat în ele.

Alexandru Mușat, localnic: „Nu m-am gândit, nici nu mă gândeam c-am să ajung așa, în modul de ăsta, să-mi dea mie statul casă, că am muncit eu și am făcut...”

Sica Măncilă, localnică: „Îs vechi, îs ruginite, îs vai de ele... Ne îngrămădim și stăm. În prag de iarnă, încotro s-o apucăm?”

Opt containere trebuie să ajungă şi în Cuza Vodă.

Dănuț Codrescu, primarul comunei Cuza Voda: „Nu știu care e motivul ca se întârzie atât, cetațenii stau... Au condiții foarte vitrege, căldura nu mai pot face pentru ca au sobele stricate.”

Patruș Ene, reprezentantul Consiliului Judeţean Galaţi: „S-au alocat fonduri în valoare de 620 de roni destinat, destinate dotarii, dotarii acestor module cu saltele, paturi, aragaz cu butelie, radiatoare

În urma cu două săptamâni, ploile torențiale au inundat 700 de gospodării din județul Galați și 1.200 de oameni au fost evacuaţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri