Prizonieri în calea viscolului

Data publicării:
viscol

Conducătorul auto, un brăilean cu experienţă de peste 30 de ani la volan, mărturiseşte că a încercat să redreseze camionul, însă nicio manevră nu i-a reuşit. „Veneam de la Buzău, am trecut pe lângă trei sărării şi n-au dat niciunul cu nisip. În urmă, la pomul care se vede ultimul aici pe partea stângă, a început să-mi joace pe şosea şi am văzut pomul în faţă. Am zis, gata, să vezi că nu mai opresc”.

Remorca tirului a format un baraj în calea a zeci de autoturisme care circulau între Brăila şi Buzău. Carosabilul a fost degajat abia după miezul nopţii. Pe acelaşi drum, la câţiva kilometri distanţă, un microbuz de persoane care efectua o cursă regulată între Bucureşti şi Galaţi a ieşit în decor. Din fericire, nu au fost răniţi. Problemele pe drumuri au început încă de ieri.

La 40 de kilometri depărtare de Ploieşti, în apropierea comunei Fulga. Viscolul puternic a blocat nouă autoturisme şi cinci microbuze. Unul dintre microbuze ducea acasă, de la şcoală, 14 copii. Cele câteva utilaje de deszăpezire nu reuşesc să facă faţă situaţiei, vântul bate extrem de tare. Aproape de lăsarea serii, autorităţile au reuşit să deblocheze drumul şi să ajungă la oamenii blocaţi de mai bine de 5 ore.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri