Produsele de Halloween, reclamate la Protecția Consumatorului

Data publicării:
Trendy Costumes On Sale As Halloween Approaches
Foto: Guliver / GettyImages

Un bărbat a depus o reclamație la Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor (CRPC) - Regiunea Centru Brașov și la mai multe instituții și supermarketuri împotriva produselor de Halloween. În opinia sa, acestea incită la „crimă, vrăjitorie, terorism, magie neagră, incultură, satanism”, potrivit unui comunicat de presă citat de Agerpres.

Trendy Costumes On Sale As Halloween Approaches
Foto: Guliver / GettyImages

„Pe lângă numărul mare de reclamații primite de CRPC — Regiunea Centru Brașov în ultima perioadă, există și aspecte care nemulțumesc unii consumatori puțin mai deosebite decât cele uzuale. Dintre acestea amintim nemulțumirea unui consumator care este extrem de deranjat de faptul că în această perioadă sunt expuse la vânzare produse de Halloween. Din punctul său de vedere, această sărbătoare încalcă Constituția României și produsele respective ar incita la "crimă, vrăjitorie, terorism, magie neagră, incultură, teroare psihică a copiilor inocenți, închinare la morți și satanism"”, se menționează în comunicatul de presă semnat de comisarul șef al CRPC, Claudiu Sorin Susanu.

Comisarul șef amintește că produsele la care petentul face referire sunt specifice sărbătorii de Halloween, care are loc în fiecare an la sfârșitul lunii octombrie, fiind importată de români după anul 1990.

Bărbatul s-a adresat și Guvernului, Parlamentului, Ministerului Culturii, Ministerului Educației Naționale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri