Programul „Masa caldă” pentru elevi întârzie din cauza bugetului

Data publicării:
masa calda elevi

Programul „Masa caldă” pentru elevi întârzie din cauza bugetului. Cei 500 de elevi de la singurul liceu din Dolj care a intrat în proiectul implementat de Guvern mai au de așteptat până ce vor primi la școală un pachet cu alimente de la Ministerul Educației. Și asta pentru că adoptarea bugetului a întârziat, iar licitațiile durează. Între timp, conducerea liceului a pregătit spațiul pentru alimente, dar elevii își cumpără în continuare mâncare tot de la chioșc, relatează Digi24.

Cei 514 elevi de la liceul Adrian Păunescu din Bârca mai au de așteptat până când vor primi mâncarea caldă de la şcoală.

Locul de unde elevi ar trebui să își ridice pachetul alimentar are acum lacătul pe poartă. Conducerea liceului spune că a pregătit sala cu lăzi frigorifice și mese, dar deocamdată stau sub cheie.

Cred că toți colegii mei sunt nerăbdători să primim într-un sfârșit această masă caldă”, afirmă o elevă.

„Se lasă așteptat mai ales de copiii care nu posibilitatea de a-și lua pe fiecare zi pachetul”, adaugă o elevă.

Pentru părinții fără posibilități, pachetul cu alimente pentru elevi este un real ajutor.

Conducerea liceului spune că elevii ar putea primi pachetul cu alimente cel mai devreme în iunie. Programul a întârziat din cauza bugetului, spun reprezentanții Inspectoratului Școlar Dolj.

„Bugetul a întârziat un pic şi acest program, data de implementare a lui va întârzia”, afirmă Monica Sună, inspector școlar general ISJ Dolj.

Liceul Teoretic din Bârca ar urma să primească pentru acest program 57.000 de lei.

Există însă şi şcoli unde elevii primesc deja alimente. În comuna Ighiu din Alba, 72 de copiii au asigurată o masă caldă în fiecare zi încă din toamna anului trecut, după ce primăria a implementat un proiect asemănător cu cel pe care dorește Guvernul să îl pună în practică.

„Programul a fost primit foarte bine de părinți pentru că o parte din sarcinile pe care ei le aveau de făcut acasă au fost preluate de cadrele didactice, iar copiii au înregistrat deja progrese”, afirmă Ioan Vlașin, director Școala Gimnazială Ighiu.

Scopul proiectului implementat este acela de a preveni abandonul școlar și de a crește calitatea învățământului. Primăria își dorește să extindă proiectul astfel încât de el să beneficieze cât mai mulţi elevi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri