Proiect: Constituția și cartea „1984”, în loc de fasole cu ciolan, de 24 ianuarie

Data publicării:
masa calda
Foto: ziaruldeiasi.ro

Un consilier independent din Iași a depus un proiect de hotărâre locală prin care să fie eliminate mesele publice, cum ar fi cele de 24 ianuarie, când se serbează Unirea Principatelor Române. Andrei Postolache propune astfel ca, în loc de fasole cu ciolan sau plăcinte, ieșenilor să le fie date Constituția României și romanul „1984” a lui George Orwell.

masa calda
Foto: ziaruldeiasi.ro

Consilierul independent Andrei Postolache a depus un proiect de hotărâre locală prin care să fie eliminate mesele publice date în Piața Unirii de 24 Ianuarie și 1 Decembrie. Ieșenii pot primi în loc un exemplar din Constituția României și romanul „1984”, de George Orwell, scrie presa locală.

„Am depus astăzi un proiect de hotărâre locală prin care eliminăm mesele publice (5000 de plăcinte în 2017) date în Piața Unirii de 24 Ianuarie și 1 Decembrie, ocazii constante de îmbulzeală și umilință, iar cu acei bani, printre altele, distribuim cărți gratis participanților la festivități. Printre sugestiile primite într-o consultare publică ad-hoc au fost Constituția României și 1984, de George Orwell”, argumentează consilierul local.

„Aceste mese nu pot fi numite acțiuni sociale, pentru că dacă vrei să ajuți nevoiașii nu-i hrănești de două ori pe an în piața publică cu presa de față, o faci altfel. Ele sunt spectacole politice învechite care pervertesc scopul nobil al sărbătoririi acestor zile naționale și a semnificației lor”, adaugă Andrei Postolache.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri