Proiect de 18 milioane de lei, abandonat. O firmă spaniolă a câştigat licitaţia, dar reprezentanții sunt de negăsit 

Data publicării:
rasnov

O parcare subterană cu 100 de locuri în valoare de 18 milioane de lei. Acesta era proiectul care urma să schimbe faţa Râşnovului. O firmă spaniolă a câştigat licitaţia şi trebuia să demareze lucrările încă de la începutul verii. Nici un utilaj al companiei nu și-a făcut însă apariția pe șantier.

"Le-am dat ordin de începere încă din 13 iunie, trebuia să înceapă această lucrare, noi am executat devierea rețelelor, dar ei nu au executat nimic", a spus Mircea Tobă, șef Birou Urbanism, Primăria Râșnov. Din valoarea totală a proiectului, aproape 15 milioane de lei sunt bani europeni, iar trei milioane sunt contribuția Guvernului României.

"Uitați-vă la imagine, turiștii care vin erau foarte încântați de parcul acesta, a fost un parc care nu cred că exista la noi în țară, super frumos. Acuma ...", a spus o localnică.

"Am calculat o serie de penalități, penalități care, după calculele noastre depășesc un milion de euro. Va trebui să ne îndreptăm în instanță împotriva lor, pentru a recupera aceste penalități, fiindcă sunt penalități care sunt datorate întârzierii acestui proiect”, a declarat primarul din Râșnov, Adrian Veștea.

Firma spaniolă și-a închiriat un birou chiar în piața de amenajarea căreia trebuia să se ocupe. Reprezentanții companiei sunt de negăsit, iar biroul are lacătul pe poartă. Contactat telefonic, șeful de lucrări al firmei spaniole pentru proiectul din centrul Râșnovului a refuzat să facă orice comentariu.

"Nu mă pot pronunța, nu sunt directorul firmei. Nu știu când putem vorbi”, Pedro Vicente, fost şef de lucrări firmă spaniolă. Termenul limită pentru folosirea banior europeni în acest proiect sfârşitul anului 2015. Ca să nu piardă banii, primăria trebuie să rezilieze contractul cu firma spaniolă, să organizeze o altă licitaţie iar noul câştigător să termine lucrările.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri