Proiect. Maşinile abandonate vor fi ridicate după două luni

Data publicării:
masina

Parlamentarii s-au săturat de rable. Mașinile fără RCA, inspecţie tehnică sau impozit plătit vor putea fi ridicate după doar două luni, statul nu va mai trebui să aştepte un an ca proprietarul să îşi mute singur autovehiculul. Este un nou proiect de act normativ care va fi dezbătut în parlament în această toamnă. Parlamentarii vor, astfel, să scape de toate maşinile abandonate pe străzile din România.

Sunt nenumărate maşini abandonate pe străzile din Bucureşti. Unele dintre ele nu au mai fost conduse de ani buni. Şi tot de atunci ocupă locuri de parcare. Ruginite, fără geamuri şi cu roţile desumflate, hârburile sunt lasate în paragină, pe trotuare, în parcările blocurilor sau chiar pe stradă.

Şofer: „Să ridice toate maşinile abandonate astfel încât să putem să găsim mai uşor locuri de parcare. Uitaţi cum, cum reuşim să parcăm în astfel de condiţii.”

O altă propunere a parlamentarilor este reducerea la jumătate a termenului în care proprietarul îşi poate ridica maşina abandonată - de la 10 la 5 zile. În caz contrar, maşina trece în proprietatea primăriei.

Ionel Daniel Butunoi, senator PSD: „Eu sper să nu fie amenzi. Nu cred că ar fi corect să mai vină şi cu o amendă primăria către acea persoană. E de ajuns faptul că i se ia acest bun.”

Proprietarul îşi va putea păstra maşina doar dacă este în funcţiune şi are toate taxele şi impozitele plătite. În Bucureşti sunt doar 200.000 de locuri de parcare şi peste un milion de autoturisme înmatriculate. Proiectul de lege, cu toate aceste modificări, este acum la Senat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri