Proiect. Nicio cârciumă fără internet

Data publicării:
tableta smartphone internet - GettyImages - 26 august

Satul Brezoaele din judeţul Dâmboviţa pare a fi un loc al contrastelor. Patronul unuia dintre birturi a luat-o înaintea legii şi deja le oferă clienţilor internet gratuit.

Nicolae Androne, patronul unui bar: "Am băgat internetul pentru familie...e normal, wi-fi-ul fiind în casă, nu l-am parolat şi beneficiază şi băieţii."

Sătenii vor să arate că nu sunt mai prejos cu nimic faţă de cei de la oraş şi îşi pun pe masă telefoanele.

Dacă legea ar intra în vigoare ar trebui ca românii să aibă internet gratuit în fiecare restaurant, bar, club sau terasă la care merg. Părerile clienţilor sunt împărţite.

"Suntem în era tehnologiei şi ne ajută. Dacă ai de accesat nişte informaţii rapide"

"Nu înţeleg de ce aş beneficia eu de ceva gratuit dacă...

Eşti clientul acelei terase

Păi da, dar dacă vreau internet mă duc unde este internet, dacă nu, nu"

În plus, actul normativ obligă fiecare instituţie publică fie că este primărie, spital, şcoală sau secţie de poliţie să ofere internet gratuit.

"Parlamentul este una dintre instituţiile publice care oferă deja internet gratuit atât celor care lucrează în clădire cât şi vizitatorilor."

Mihai Sturzu, deputat independent, iniţiatorul legii: "Ideea accesului gratuit la internet este de fapt o prelungire firească în epoca în care trăim noi a dreptului constituţional la informare. Accesul gratuit la internet nu înseamnă numai distracţie, înseamnă, în primul rând informaţie"

Legea urmează să intre în dezbaterea Parlamentului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri