Proiect unic în România. Ideea inedită a unor scafandri pasionați de arheologie

Data publicării:
scafandri

Epava pe care o vedeţi în imagini era o corabie mândră în secolul al IV-lea. Rămăşiţele ei au fost găsite pe fundul Mării Negre vara trecută. Este una dintre sutele de comori ale Antichităţii pe care le-au descoperit scafandrii în adâncuri. S-au gândit să nu se bucure singuri de ele, ci să le expună într-un muzeu subacvatic. 

Ideea ne-a venit aşa, am tot făcut scufundări şi am văzut că zona este propice pentru aşa ceva”, a spus Pascale Roibu, scafandru. 

Scafandrii pasionaţi de arheologie au găsit şi locul perfect pentru muzeul subacvatic. Cei doi scafandri au nevoie de bani pentru muzeul subacvatic. Patronajul agenţiilor de turism a simţit că ideea poate atrage turişti şi vrea să ajute proiectul.

Scafandrii care au găsit relicve pe fundul Mării Negre aşteaptă acum aprobarea Ministerului Culturii pentru a muta obiectele descoperite în viitorul muzeu.

Pentru început, doar cei care au brevet de scufundător vor putea vizita expoziţia inedită. După ce vor face rost de mai mulţi bani, tinerii au de gând să angajeze profesionişti care să ducă turiştii în adâncuri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri