Proiecție de film întreruptă cu cântece religioase: „România nu e Sodoma și Gomora”

Data actualizării: Data publicării:
crestini la flm2 fb tudor giurgiu

Mai multe persoane care purtau pancarte, icoane și steaguri tricolore au întrerupt proiecția filmului „120 de bătăi pe minut”, care rula la Muzeul Țăranului Român. Motivul: filmul, care a primit marele premiu al juriului la Cannes, era despre homosexuali, spun protestatarii.

Fotografii: Tudor Giurgiu / Facebook

'Grand Prix' de la Cannes 2017 e sabotat cu un happening/circ ieftin, cu doamne cu icoane, cu tineri cu privirea sticloasă. Am ascultat cântece bisericești și în continuare mi se pare ireal că așa ceva se poate întâmpla azi, în România”, a scris Tudor Giurgiu, pe pagina sa de Facebook.

El a postat și câteva fotografii și o înregistrare vide în care se poate vedea cum mai multe persoane au urcat pe scenă cu pancarte pe care scria „România nu e Sodoma și Gomora” și „Hey, Soros, leave them kids alone”. Ei au cântat și muzică religioasă.

Proiecția filmului a fost întreruptă.

Filmul „120 de bătăi pe minut” porneşte de la fapte reale - acţiunile organizaţiei civice ACT UP din Franţa anilor 90. Mişcarea ACT UP este considerată a fi precursoarea mişcărilor civice de după anii 2000 care au condus în final la obţinerea unor drepturi fundamentale pentru diferite grupuri de minorităţi - de la cele sexuale la cele civice.

Începută în Statele Unite şi extinsă în toată lumea, cu o organizare extrem de vizibilă şi eficientă în Franţa, se consideră că ACT UP a pregătit terenul pentru teme actuale de astăzi - de la căsătoria între pesoane de acelaşi sex şi până la campania de stopare a agresiunilor sexuale în industria americană de film, potrivit News.ro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri