Proiectul de redefinire a familiei în Constituție, aviz pozitiv

Data publicării:
Gay marriage

Un pas înainte pentru modificarea Constituţiei şi redefinirea termenului de familie. Schimbarea a primit votul Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor. Documentul, care specifică faptul că familia este formată dintr-un bărbat şi o femeie, merge acum la votul plenului.

Gay marriage

Dacă legea va fi votată şi de Senat, Constituţia va fi modificată. Propunerea a fost depusă, anul trecut, la Parlament, de Coaliţia pentru familie, împreună cu semnăturile a trei milioane de români care vor ca în Constituţie s scrie că familia este format dintr-un bărbat şi o femeie.

În acest moment, articolul 48, aliniatul unu din Constituției stipulează că „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”.

Formularea propusă de Coaliția pentru familie este: „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor''.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri