Proiectul pentru care Guvernul alocă 4 miliarde de euro

Data publicării:
sevil

Viceprim-ministrul Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, a declarat luni, la Giurgiu, că pentru strategia de dezvoltare policentrică, pentru dezvoltarea unor poli urbani, este alocată suma de patru miliarde de euro.

sevil

În strategia de dezvoltare teritorială a României, proiect care este în dezbatere pe site-ul Ministerului Dezvoltării, există această strategie de dezvoltare policentrică — în sensul că noi conștientizăm astăzi că Bucureștiul acționează ca un aspirator de resurse, în special de resurse umane, și, pe aceste considerente, printr-o alocare importantă pentru municipiile reședință de județ, se va permite ca și acestea, cum este Giurgiu, Alexandria, Călărași, poate municipii cu o capacitate financiară mai mică decât Pitești sau decât Brașov ori București, să atragă în jurul lor. Asta se cheamă strategie de dezvoltare policentrică, să atragă în jurul lor localitățile rurale, comune, astfel încât ceea ce astăzi este Bucureștiul pentru Giurgiu sau pentru Alexandria și Giurgiu să devină pentru localitățile din jur, centru de dezvoltare urbană. (...) Deci sunt patru miliarde de euro pentru toată țara, pentru municipii reședință de județ, municipii și orașe, deci tot ceea ce înseamnă poli urbani, ca să poată dezvolta aceste servicii în jurul lor”, a declarat Sevil Shhaideh.

Ea a adăugat că și interconectarea drumurilor județene este importantă și finanțarea pentru strategia aferentă se regăsește în Programul Operațional Regional, cu suma de 1, 1 miliarde de euro la nivel național.

„Iar pentru regiunea sud, de unde fac parte Giurgiu și Teleorman, există o sumă ridicată datorită capacității financiare mai mici, la fel cum este și la Vaslui, un județ mult mai sărac decât Giurgiu. Și acolo există o alocare mult mai mare față de celelalte regiuni, sunt punctaje suplimentare pentru proiectele de infrastructură rutieră, a completat ministrul.

Sevil Shhaideh s-a întâlnit la Giurgiu cu primarii din județ, președintele CJ Giurgiu, Marian Mina, senatorii Niculae Bădălău și Cristian Marciu și deputatul Elena Dinu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri