Proprietari executați silit. Băncile vând peste 3.000 de locuințe

Data publicării:
Apartamente Bucuresti blocuri Bucuresti GettyImages august 2015

În ciuda preţurilor mai mici decât media pieţei, cumpărarea unui imobil al unui proprietar executat silit nu mai este chiar o afacere, spun avocaţii.

Mulți dintre cei executați silit nu au altă locuință. Nu înțeleg, de fapt, prin ce trec, că urmează să fie evacuați. Licitatorul, când vine și plătește, are impresia că poate intra în posesia imobilului imediat”, spune avocatul Adrian Cuculis.

În urma mai multor licitaţii, preţul unui apartament situat în estul Capitalei ajunge la 15.000 sau 20.000 de euro, comparabil cu cel al unei locuinţe confort 2 aflate la periferie.

Primele trei bănci după activele deţinute - BCR, BRD şi Banca Transilvania - caută cumpărători pentru aproximativ 3.400 de apartamente şi case executate silit. Cel mai greu se vând casele şi terenurile.

Restanţele mai mari de 30 de zile înregistrate de persoanele fizice au depăşit, la jumătatea anului, 11,46 miliarde de lei. Numărul creditelor neplătite a atins în iunie nivelul maxim al ultimului an, respectiv 951.000 de restanţe.

Înseamnă un salt de 85.000 de credite cu probleme faţă de iunie 2014. Legea falimentului personal, care le dă un răgaz timp de cinci ani celor care nu-şi pot plăti ratele, va intra în vigoare abia la începutul anului viitor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri