Prostituția face pagubă în bugetele locale ale primăriilor de pe Valea Oltului

Data publicării:
prostituata


„Zi de zi primim amenzi. Normal că mari. Minim 500 de lei.”

„Eu cred ca mai am vreo 20 de milioane.”

Zi de zi, an de an, amenzile date prostituatelor s-au adunat. Iar socoteala o ţin primăriile din zonă, în a căror visterie ar trebui să ajungă banii, doar că fetele nu plătesc.

La Brezoi, primăria a adunat 400.000 de lei din amenzile date prostituatelor. Plus încă un milion de lei din infracţiunile silvice. Bani care înseamnă aproape 9% din bugetul localităţii.

„Banii sunt ipotetici, dar sunt impsibil de colectat. E posibil cândva ca Ministerul de Finanțe de exemplu să spună că tu ai sume de recuperat, ce mai ceri la noi”, spune Robert Schell, primar Brezoi.

Situaţia pare trasă la indigo şi la Câineni, o altă comună de pe Valea Oltului.

„Amenzile pentru prostituate, pentru silvic, SNCFR-ul, toate aceste amenzi vin la primărie. Mi se pare normal ca aceste amenzi să fie încasate de fisc. Reprezintă o mare problemă pentru că la sfârșit de an ni se cere coeficientul de încasare, ele fiind considerate venituri”, explică Nicolae Ion, primar comuna Caineni.

Dacă primăria ar fi reușit să colecteze amenzile neplătite în valoare de 270.000 lei ar fi putut de exemplu să regularizeze râul Valea Urii. Acesta a ieșit din matcă în urmă cu câteva luni și a inundat localitatea Câinenii Mari.

Primăria are însă nevoie de bani şi pentru alte investiţii.

„Canalizarea și ulițele, canalizarea râului de acolo, continuarea la ăsta de aici de sus”, spune un localnic.

Amenzile pentru prostituţie sunt contravenţionale şi nu atrag răspundere penală.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri