Protest al locuitorilor din Prelungirea Ghencea

Data publicării:
protest FB

Câteva zeci de oameni au marşăluit pe străzile Cartierului Prelungirea Ghencea. Ei spun că în zonă locuiesc 10.000 de oameni şi singura cale de acces este un bulevard îngust, cu o singură bandă pe sens şi fără trotuare.

Oamenii au semnat şi o petiţie prin care cer amenajarea unui parc pe terenul fostelor Sere Militari. Suprafaţa lăsată în paragină acolo are 10 hectare.

Delia Mihalache, organizator: „Cartierul este în continuare în dezvoltare, se construiesc blocuri înalte 10, 14 etaje, oamenii nu au unde să meargă cu copiii, nu au unde să iasă la aer curat. Este anormal într-o capitală europeană să circuli în noroi, prin praf, sau pe carosabil”.

La protest au fost invitaţi reprezentanţi ai Agenției Domeniilor Statului, Ministerul Agriculturii, Primăria Capitalei și celei a Sectorului 6. Nicio autoritate nu a venit să stea de vorbă cu cetăţenii.

Oamenii din cartier spun că vor continua protestele. Primăria Generală are un proiect în valoare de peste 70 de milioane de lei pentru lărgirea bulevardului Prelungirea Ghencea iar lucrările ar urma să înceapă în această toamnă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri