Protest cu monede la benzinărie

Data publicării:
ploiesti

Protest cu monede în Ploieşti. Un bărbat a plătit benzina cu bani cât mai mici - aşa s-a gândit că e cel mai bine să-şi exprime nemulţumirea pentru că în oraş aerul e irespirabil din cauza rafinăriei care alimentează benzinăria. Mirosurile greu de suportat din oraş i-au adus în pragul disperării pe localnici. Autorităţile spun că încearcă să rezolve problema, impunându-le proprietarilor de rafinării condiţii mai stricte.

„Îmi cer scuze faţă de şoferii pe care îi voi bloca cu această acţiune şi faţă de casiera care îmi va încasa banii, nu e vina ei, dar e vina companiei la care lucrează, miroase foarte frumos în Ploieşti, probabil aţi observat”, a scris pe Facebook, Liviu Drăghici, protestatar.

Bărbatul care a plătit cu monede este nu este singurul deranjat de faptul că aerul e irespirabil în oraş, în special noaptea.

Potrivit autorităţilor, din cele patru rafinării care funcţionează în jurul municipiului Ploieşti, una nu are deloc instalaţie de filtrare a noxelor, iar instalaţiile celorlalte trei rafinării funcţionează la o treime din capacitate.

Toţi aceşti compuşi organici volatili se concentrează şi rămân o perioadă în centrul oraşului, de aici apare acest fenomen, mirosul”, explică Florin Diaconu, directorul Agenţiei de Protecţie a Mediului Prahova

Una dintre rafinăriile vizate consideră că activitatea sa din Ploieşti nu încalcă norme europene.

„Rafinăria PETROTEL-LUKOIL a realizat programe investiţionale privind creșterea securității ecologice de aproximativ 120 de milioane de dolari. Utilizarea tehnologiilor de ultima oră de către rafinărie vizează îmbunătăţirea calității aerului”, se arată în răspunsul Petrotel-Lukoil Ploieşti SA la solicitarea Digi24.

Oamenii care locuiesc în apropierea unei fabrici de detergent se plâng şi ei de aerul pe care îl respiră.

Potrivit autorităţilor sursa mirosului este un depozit al fabricii de detergenţi. Mirosul este emanat din cauza faptului că depozitul a fost dotat, la cererea ISU, cu sistem de ventilaţie. Conducerea fabricii de detergenţi nu a oferit, până acum, niciun punct de vedere. Ploieştenii au discutat pe Facebook şi despre un protest în stradă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri