Protest cu oi la Braşov. 70 de fermieri şi-au au cerut subvenţiile 

Data publicării:
protest oi

Peste 70 de fermierii din comuna Ticuş s-au adunat în faţa sediului APIA Braşov cu tot cu mioare. Oamenii cer sa li dea subvenţiile europene.

"De trei ani nu ni se dau drepturile noastre, noi am plătit păşunatul, noi ne-am făcut datoria faţă de stat, să-şi facă şi statul faţă de noi datoria", a spus un fermier.

"Nu a primit asociaţia de trei ani de zile şi a câştigat un proces, cu recursul tot finalizat şi nu vrea să ne dea banii, nu vrea primarul să ne dea adeverinţă", a spus un alt fermier.

Specialiştii de la Agenţia pentru Plăţi în Agricultură spun că n-au cum să-i ajute pe oameni, pentru că legea nu le permite să facă astfel de plăţi atât timp cât oierii se războiesc în instanţe cu Primaria Ticuş pentru contractul de închiriere a unei paşunii de 800 de hectare din comuna.

Am venit de nenumărate ori la domnul director şi mi-a spus că nu poate să-mi facă plata din lipsa adeverinţei şi din cauza iniţierii altor procese pe rol. Procesele le-au deschis membrii asociaţieicare nu ştiu”, a spus Tatu Zosim Ionuţ, preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Animale Ticuş.

Neplata este datorată lipsei documentelor la dosar. Punct. Este lipsa adeverinţei pentru teren, dovada utilizării eliberată de Primăria Ticuş”, a precizat Dorel Stânea, director APIA Braşov.

Pâna când situaţia birocratică se va clarifica, oierii nu vor primi subvenţii de la APIA. Specialiştii Agenţiei pentru Plăţi în Agricultura estimează că cei 70 de oieri din Ticuş au dreptul la 240.000 de euro pe an, subvenţii europene pentru animale şi paşunat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Te-ar putea interesa și:
protest cu oi in arges
VIDEO. Protest cu trei ciobani și 1.200 de oi
FERMIERI
Fermierii, în pericol să piardă subvențiile APIA
ips teodosie
IPS Teodosie rămâne sub control judiciar, dar nu pentru mită. Reacţia Arhiepiscopiei
ALBINE
Pierderi pentru apicultorii din Neamţ. Producţia de miere s-a înjumătăţit
Partenerii noștri