Protest cu oile în curtea Primăriei

Data publicării:
oi la primarie

Peste 500 de oi au păscut în curtea primăriei din comuna Cilibia. Îi aparţin Ioanei Toma, o fermieră din localitate care nu a găsit teren de stână decât în comuna vecină, C.A. Rosetti. Acum, ar vrea să aducă oile mai aproape de casă.

Am adus oile aici, că primarul cu toți consilierii m-a dat afară din comună. Nu vrea să-mi dea izlaz. Am făcut cereri, cum au făcut toți locuitorii comunei”, spune Ioana Toma.

Edilul spune, însă, că o hotărâre recentă a Consiliului Local precizează că păşunea comunală poate fi folosită doar de animalele din gospodăriile şi fermele aflate pe teritoriul comunei.

Eu nu pot să las pe unul care este de aici fără izlaz, că chipurile trebuie să-i dau unuia care plătește impozitele și taxele pentru adăposturi la o unitate administrativ-teritorială de lângă mine”, spune Enache Ion, primarul comunei Cilibia.

În apărarea femeii au sărit şi alţi crescători de oi din comună.

„Vai de noi, ne mor animalele, nu avem unde să le ducem”. „Primarul dă la cine vrea pășune”, spun ciobanii.

Scandalul a ajuns şi la Prefectură.

Institutia prefectului Buzău va analiza modul în care a fost adoptată această hotărâre. Există o serie de reglementări ale UE în ce privește liberul acces la domeniul public”, spune Călin Iosif, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Buzău.

Până ce edilul îi va permite să-și aducă oile mai aproape de casă, femeia este hotărâtă să le aducă în fiecare zi în curtea Primăriei. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri