Protest după accidentul de pe DN1. 400 de oameni cer măsuri pentru siguranța rutieră

Data publicării:
protest

Actualizare 19.05. CNADNR menționează într-un comunicat că pe DN 1, pe sectorul de drum cuprins între km 8+500 (zona Băneasa) și km 100+000 (zona localităţii Cornu), sector prevăzut cu patru benzi de circulație, șoseaua este prevăzută cu un total de 39,29 km separator de trafic: 8,2 km – separator tip insulă mediană și 31, 09 km – separator parapete prefabricat de beton, tip New Jersey.

În perioada 2013 – 2014, pe acest sector de drum naţional au fost amplasați 6,5 km de separator de beton tip New Jersey, în valoare de 844.518 euro fără TVA. Menţionăm că, în prezent, CNADNR S.A. a depus la ANRMAP documentația tehnică necesară pentru achiziția a 196 km de parapete de beton tip New Jersey, în valoare de aproximativ 20 milioane Euro. Separatorul va fi achiziționat în limita resurselor financiare asigurate după finalizarea procedurilor de licitație și va fi amplasat cu prioritate pe sectoarele aferente DN 1, sectoare de drum pe care se înregistrează o frecvență crescută a accidentelor de circulație”, se mai arată în comunicat.

____________________

Oamenii au cerut autorităţilor măsuri pentru a evita accidentele grave de circulaţie petrecute pe DN1, inclusiv montarea de separatoare de sens. De altfel, ei cer acest lucru de patru ani, dar separatoare nu au fost instalate din lipsă de fonduri.

Șase morți, într-un accident rutier pe DN1. Ultimul mesaj al şoferului care l-a provocat: "Plec într-o lume mai bună. Aveţi grijă pe cine iubiţi"

În plus, protestatarii cer mai multe fonduri pentru Poliția Rutieră și o testare psihologică mult mai riguroasă a șoferilor.  Participanții au semnat și o petiție în acest sens.

Concluziile legiştilor în cazul accidentului de pe DN1: Şoferul care l-a provocat nu consumase alcool

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri