Protest inedit pe Splaiul Dâmboviței. Oamenii cer montarea de parapeți în zonă 

Data publicării:
masina plonjata in apa

Astfel, sute de șoferi, majoritatea locuitori din zonă, au ieșit cu mașinile pe Splaiul Dâmboviței pentru a a trage un semnal de alarmă pentru autorități. Oamenii au cerut ca drumul să fie mai bine semnalizat, asfaltul reparat, iar în zonele cu pericol de derapaj să se monteze parapeți de beton.

Protestatarii și-au lipit mesaje pe mașini și și-au legat banderole negre în semn de doliu față de oamenii care au murit în această săptămână, după ce au căzut cu mașina în Dâmbovița.

Oamenii au spus că trimis numeroase sesizări autorităților și primăriei din Popești-Leordeni, dar fără rezultat.

Splaiul Unirii este un loc ce pare pustiu, în care gunoaiele răsar precum iarba şi acoperă tot. Din când în când, doar zgomotul motoarelor turate deranjează liniştea locului. Şoferii accelerează şi merg ca pe autostradă pe şosea, să îşi scurteze puţin drumul spre mare. Nu sunt, însă, pe un drum al nimănui. Aşa cum arată plăcuţa, ei circulă prin judeţul Ilfov, mai exact, prin localitatea Popeşti-Leordeni. Miile de oameni care locuiesc în cele două cartiere rezidenţiale de la marginea oraşului, plătesc impozite şi cer ajutor de ani de zile. Oamenii spun că nu e lună în care o maşină să nu plonjeze în apă.

„Noi, ce demersuri am făcut din partea asociaţiilor de proprietari, n-am obţinut nimic. Acum mor oameni pe splai. Nu e marcat, nu are parapet sau gard la marginea apei. Oamenii mor zilnic”, a declarat Bogdan Gheorghiu.

„E periculos să circulăm pe Splai. Vorbesc ca o mamă care îşi duce copilul la şcoală şi care trebuie luat. Dacă nu se va face un gard normal se va face unul din cruci”, a adăugat un locuitor de pe Splaiul Dâmboviței.

În timp ce oamenii îşi riscă zilnic viaţa, autorităţile pasează vina dintr-o curte în alta. Împărţirea administrativă se vede clar pe hartă. Şoseaua, pe ambele sensuri, este în administrarea autorităţilor Capitalei. Bucata mai mică, ce are doar terenul viran şi blocurile de locuinţe, este administrată de autorităţile ilfovene. Chiar şi aşa, de ani buni, nimeni nu face nimic pentru siguranţa oamenilor care locuiesc aici. Acum patru ani, maşina unui bărbat a derapat şi a ajuns în apă, exact în locul în care ieri tatăl unui copil de opt ani a pierit înecat.

„Au pasat cazul de la unii la alții. Că nu e la București, e la Ilfov, că e la Popești”, a precizat un locatar de pe Splaiul Dâmboviței.

La mai puţin de 72 de ore de la accidentele în care doi oameni şi-au pierdut viaţa şi alţi doi au fost răniţi pe Splaiul Unirii, singura măsura luată a fost aceea de a vâna vitezomanii. Poliţiştii ilfoveni şi bucureşteni au instalat radare pe cele două sensuri ale şoselei şi au împărţit zeci de amenzi în doar câteva ore. Oamenii care locuiesc în zonă nu renunţă, însă, uşor. Au ieşit în stradă şi şi-au cerut dreptul la viaţă.

Explicaţiile în privinţa lipsei parapeţilor ar trebui să fie date de cei de la Primăria Capitalei. În ciuda insistenţelor, nu am reuşit să dăm de niciun reprezentant al instituţiei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri