Proteste ale taximetriştilor nemulţumiţi de impozitarea bacşişului

Data publicării:
PROTESTE TAXIMETRISTI-Mediafax Foto-MIHAI BARBU 1

Taximetriştii sunt nemulţumiţi de decizia de impozitare a bacsisului. FOTO: Mediafax 

Aproximativ 30 de taximetrişti s-au adunat duminică la prânz în Piaţa Constituţiei şi au claxonat timp de câteva minute, protestând astfel faţă de noile reglementări de impozitare a bacşişului.

Ulterior, protestatarii au plecat în coloană spre Piaţa Victoriei, unde au oprit în parcarea din faţa sediului Guvernului şi au încercat să picheteze instituţia. Pentru că nu aveau autorizaţie de protest, taximetriştii s-au urcat în maşini în momentul în care au apărut echipaje ale Jandarmeriei şi au dat ture în parcarea din faţa Palatului Victoria, claxonând continuu.

Protestul, denumit „Miting împotriva impozitării TIPS-ului”, a fost anunţat pe o reţea de socializare.

"Sunt invitaţi toţi lucrătorii din domeniul horeca, taximetrişti, cei din saloane de coafură, care nu sunt de acord cu noua lege de impozitare a tips-ului şi nu numai", se arată în anunţul postat pe reţeaua de socializare.

Acţiunea de protest s-a încheiat fără incidente.

Guvernul a decis recent să legifereze bacşişul, care va fi astfel evidenţiat pe un bon fiscal separat şi taxat cu 16%.

La momentul deciziei, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, explica faptul că, pentru călătoria cu taxi, aparatul de marcat va trebui modificat astfel încât acesta să emită, în afara bonului fiscal emis conform distanţei parcurse şi tarifului perceput pe kilometru, şi un bon fiscal pentru bacşişul dat de client taximetristului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri