Proteste în toată țara | Peste 10.000 de oameni, în stradă la Cluj-Napoca

Data actualizării: Data publicării:
protest cluj

Revolta față de decizia Guvernului de a modifica Codurile Penale prin ordonanțe de urgență s-a întins rapid de la Bucureşti în toată ţara. Din Baia Mare la Piteşti, de la Timişoara la Constanţa, oamenii din marile oraşe au ieşit din case să strige Puterii că nu li se pare normal să schimbe Codul Penal şi să pregătească legea graţierii colective. Nemuțtumirea a crescut şi mai mult când mulţimea a aflat ca Ordonanţa a fost publicată rapid în Monitorul oficial.

După Bucureşti, la Cluj-Napoca au fost cei mai mulţi demonstranţi. 10.000 de oameni au ieșit în stradă la Cluj-Napoca pentru a protesta față de decizia Guvernului de a adopta ordonanța de urgență prin care Codul penal a fost schimbat. Manifestanții s-au adunat în Piața Unirii din centrul oraşului, imediat după anunțul ministrului justiției. Au pornit apoi în marş pe principalele artere din oraş.

„Protestăm împotriva intențiilor Guvernului de a legifera prostia, corupția, abuzul ne pasă de viitorul copiilor noștri ai, al nostru!”

„Am ieșit în stradă din cauza acestor trei elefanți, unul e grațierea, al doilea e neglijența în serviciu și abuzul în serviciu.”

În oraşul preşedintelui, 5.000 de sibieni au protestat până târziu în noapte.

„Nu mai putem sta în casă, e o bătaie completă de joc ce se întâmplă în această țară. S-a umplut paharul efectiv, ordonanțele nu trebuiau date.

Aproape 2.500 de localnici au protestat şi la Timișoara, în Piața Victoriei, locul Revoluției anticomuniste. Aveau acelaşi of: sunt împotriva grațierii colective și a modificării Codului Penal.

3.000 de oameni au ieşit în stradă la Braşov în ciuda orei târzii la care Guvernul a anunţat că a modificat Codul Penal.

Ordonanţa s-a dat calculat, ca să nu poată să iasă lumea în stradă, la ora asta şi s-a dat mişeleşte. Şi am ieşit acum pentru că noi credem în valorile statului de drept.”

Și la Iași sute de oameni au scandat „fără grațiere!”.

„Ce sa le spui copiilor acasă? Du-te și fură că nu o să pățești nimic? Nu se poate, ne-au furat trecutul și ne fură și viitorul.”

Și la Oradea s-a scandat împotriva ordonanței privind modificarea Codurilor Penale. 

„Acești oameni nu merită să guverneze țara, să plece și să se facă alegeri anticipate.”

„Este ca o palmă dată fiecărui cetățean cinstiți din țara asta!”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri