Proteste la Complexul Energetic Oltenia. Minerii îi cer premierului Victor Ponta să vină la discuții

Data publicării:
mineri 1

2.000 de mineri au cerut să stea de vorbă cu premierul Victor Ponta. Administraţia Complexului Energetic Oltenia este hotărâtă să le taie câte 2,7% din venituri. Din planul de restructurare financiară mai face parte şi disponibilizarea a 3.000 de angajaţi.

„Minerii, așa cum sunt ei, murdari de pământ, de nămol, lucrează în cariere, cară cărbunele cu plasa, dar nu se umilesc în fața domnului Ciurel”, a spus unul dintre protestatari.

„Copiii noștri merg la școală și nu avem ce le pune în ghiozdane, au oamenii rate, bănci, nu au cu ce plăti și dumnealui vrea să mai taie din drepturi”, a spus un alt protestatar.

„Suntem disperați, vrem să ne lase salariile acestea”, a adăugat un miner.

„Dacă premierul României, deputat de atâtea mandate aici în Gorj, nu îl interesează 19.000 de locuri de muncă, atunci pe cine să intereseze? Noi suntem lăsați să murim ușor cu acest manager”, a spus Dumitru Pârvulescu, lider de sindicat.

Conducerea companiei nu a putut fi contactată telefonic pentru un punct de vedere.

100 de foşti salariaţi Oltchim au fost şi la sediul combinatului pentru a-şi cere, încă o dată salariile compensatorii, promise de Guvern acum doi ani.

„Ședință ca de obicei, minciuni ca de obicei”, a spus un protestatar.

„Sunt în șomaj, soția e în șomaj și cu doi copii e o situație foarte grea, ne descurcăm foarte greu”, a adăugat unul dintre angajați.

Peste 600 de oameni au fost disponibilizați în 2013 și au de recuperat salarii compensatorii cuprinse între 15.000 și 60.000 de lei. În fiecare joi, peste 100 de oameni vin la sediul companiei pentru a discuta cu reprezentanții Oltchim, însă de fiecare dată nu se ajunge la o concluzie în favoarea lor.

Foştii salariaţi spun că vor veni la Bucureşti, luni, pentru a participa la şedinţa de la Ministerul Economiei în care va fi discutat planul de reorganizare al companiei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri