RABLA 2014, la final. Tichetele s-ar putea epuiza într-o săptămână 

Data publicării:
rabla remat-1

Cele 700 de tichete care mai sunt disponibile în Programul Rabla s-ar putea epuiza într-o săptămână, spun vânzătorii de maşini. „La ce am văzut în ultima săptămână sau ultimele două, duc aproape 100 de zi. Din punctul nostru de vedere, atunci locurile s-ar epuiza”, a spus Mihai Straulescu, dealer auto.

Programul Rabla 2014 a fost demarat în aprilie. Până acum au fost folosite aproape 16 mii 300 de tichete la nivel național. Reprezentanţii Administraţiei Fondului de Mediu spun că programul este o reuşită pentru că, anul aceasta, programul a venit cu o serie de schimbări care au eliminat birocraţia. Introducerea tichetelor electronice, derularea programelor prin dealerii auto și faptul că ele nu au mai fost distribuite pe județe ele fiind consumate la cererea clienților”, a spus Adrian Gearâp preşedintele Administraţiei Fondului pentru Mediu.

„Programul Rabla faţă de ultimii trei ani cred că a fost cel mai ok. A fost cel mai civilizat, tichetele sunt aproape de sfârşit”, a spus Silviu Cota. Cu toate că programul Rabla este considerat unul de succes, autorităţile nu au anunţat dacă îl vor mai continua şi anul viitor.

Sunt oameni care poate pleacă de la noi cu maşina cumpărată şi se poate întâmpla ca ei să nu mai aibă bani şi de benzină. Aşa că dacă nu ar mai fi acest program disponibil o mare parte dintre clienţi se vor orienta spre vehicule de ocazie”, a spus Mihai Straulescu, dealer auto.

2500 de tichete au fost deja folosite şi în programul Rabla pentru persoane juridice. Deşi oficial, acesta s-a încheiat pe 30 septembrie, alte 800 de dosare sunt încă în lucru. În 2014 Programul Rabla a beneficiat de un buget de 140 de milioane de lei atât pentru persoanele fizice cât şi pentru firme.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri