Radu Simion, ambasadorul naiului, a încetat din viaţă

Data publicării:
radu simion

 

Radu Simion a cântat pe marile scene ale lumii, lângă mari artişti ai vremii sale

Slujba de înmormâtare va avea loc vineri, la ora 12:00, la Biserica Sfântul Ilie din Strada Postăvarul, iar înhumarea este programată la ora 13:00, la Cimitirul Evreiesc, situat pe Şoseaua Giurgiului.

Născut în 1940, în comuna Ştefan cel Mare din judeţul Argeş, Radu Simion a îndrăgit naiul de la o vârstă fragedă. Este admis în 1951, cu nota 10, la Școala Medie de Muzică. La 15 ani face culegeri muzicale în satul natal, iar la scurt timp piesele sale sunt difuzate de postul public de radio. Câţiva ani mai târziu ajunge să conducă taraful Mariei Tănase.

Cântă pe marile scene ale lumii, lângă mari artişti ai vremii sale. A interpretat împreună cu Rika Zarai şi Juliette Greco la Teatrul Bobino din Paris, iar naiul românesc, datorită talentului său, a ajuns să fie cunoscut şi de personalităţi de talie mondială: Richard Nixon, Rheza Pahlavi, Henri Coandă şi Salvador Dali.

Radu Simion a fost recompensat cu nenumarate distincţii internaţionale, între care "Colierul de Aur" – Dijon, Franţa şi "Medalia de Aur" – Helsinki, Finlanda.

După o carieră de peste 50 de ani, maestrul Radu Simion s-a stins luni, cu câteva zile înainte să împlinească 75 de ani.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri