Raed Arafat, despre cutremur: „Din fericire, bilanțul este zero”

Data actualizării: Data publicării:
RAED ARAFAT

Cutremurul din noaptea de vineri spre sâmbătă a avut un impact redus, din punct de vedere al pagubelor materiale și, din fericire, nu sunt persoane rănite sau afectate grav, a declarat, sâmbătă dimineața, Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul de Interne.

„Din fericire, bilanţul este, din punctul nostru de vedere, zero. Mici situaţii, cum este bucata care a căzut la palatul de la Iaşi. Dar din fericire, fără nicio persoană care să fie rănită sau afectată grav”, a declarat Raed Arafat.

El a precizat că au fost trimise mașini de la ISU, pentru verificarea situației în Centrul Vechi din București și în alte zone, dar concluzia a fost că nu sunt pagube și nici persoane rănite.

În România, poate cea mai mare vulnerabilitate în caz de cutremur o reprezintă oamenii, care nu sunt pregătiţi şi care nu înţeleg cum să reacţioneze, a mai spus secretarul de stat în MAI. „De exemplu, am avut o situaţie la Iaşi, când o doamnă a sărit pe geam, dar din fericire era la parter. Nu a fost o idee pe care să o impregnăm în mentalul populaţiei, panica să nu existe, să controleze teama, pentru că nimeni nu poate să zică că nu îi e teamă de un cutremur, dar să îşi controleze reacţiile, pentru că dacă eşti în panică, induci panică la alţii şi automat reacţionezi negândit”, a explicat medicul Raed Arafat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri