RATB a suspendat abonamentele de o zi prin SMS

Data publicării:
tramvai RATB

Bucureştenii nu mai pot plăti abonamentele de o zi prin SMS, după ce RATB a luat decizia de a suspenda temporar plata titlurilor de călătorie de tip abonament de 1 zi prin SMS. Măsura a fost pusă în aplicare începând cu data de 1 ianuarie 2015 şi în prezent nu se ştie când va fi repus în funcţiune acest serviciu.

Serviciul de plată a titlurilor de călătorie de tip abonament de 1 zi prin SMS a fost implementat pe 26 aprilie 2012.

Printr-un singur SMS la numărul 7456 călătorii puteau achita contravaloarea unui abonament de o zi, valabil pe toate liniile de transport urban, siguranţa plăţii prin SMS fiind garantată de platforma de operare, care era prevăzută cu un mecanism antifraudă. Călătorii aveau obligaţia să păstreze SMS-ul pe telefonul mobil pe toată durata zilei, până la expirarea valabilităţii abonamentului.

Pentru a beneficia de acest abonament, călătorii trebuiau să trimită un SMS, cu textul A, la numărul 7456, înainte de a urca în vehiculele RATB. După câteva secunde aceştia primeau un mesaj cu codul care confirma efectuarea tranzacţiei. Deşi achiziţionarea abonamentului de 1 zi prin SMS trebuia făcută înainte de momentul urcării în vehiculele RATB, mulţi călători apelau la acest serviciu doar atunci când îi vedeau pe controlorii RATB în mijloacele de transport în comun.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri