Războiul brașovenilor cu musculițele de oțet

Data publicării:
geam cu drosofile

Miile de musculiţe au invadat locuinţele din zona Braşovului. Cei care nu au plase la ferestre sunt exasperaţi: n-au nicio soluţie ca să lupte cu insectele. Sprayul special nu are niciun efect.

„Invadează în general în bucătărie şi, dacă sunt pe pervaz flori, acolo e dezastru”, spune un localnic.

Şi vânzătorii din magazinele alimentare sunt disperaţi. Trebuie să-şi ţină marfa acoperită din cauza musculiţelor.

„Deci o mai bag încă într-o folie. Sus pe frigider şi sunt şterse zilnic”, spune un vânzător.

Garda de Mediu a primit sesizări de săptămâna trecută şi tot atunci au fost făcute controale la fabrica de zahăr din Bod. Autorităţile cred că de aici au apărut problemele, pentru că în zonă, pe câmp, a fost îngropată o cantitate mare de sfeclă de zahar.

S-a intervenit pentru reglarea PH-ului în vederea reducerii acidităţii şi cu insecticide pentru eliminarea disconfortului produs de musculiţe”, a spus Adrian Aldea, purtător de cuvânt la Garda de Mediu Braşov.

„Nu este un focar, ci este un loc unde au fost atrase, că musculiţele nu se dezvoltă aici, se dezvoltă oriunde”, spune Sergiu Marinescu, director producţie la fabrica de zahăr.

De o dezinsecţie nu poate fi vorba deocamdată. Licitaţia pentru desemnarea unei firme specializate a fost contestată.

Avem programat de săptămâna viitoare să derulăm o activitate de dezinsecţie”, a spus George Scripcaru, primarul Braşovului.

Drosophilla este o insectă care simte mirosul de fermentaţie de la kilometri distanţă şi se hrăneste cu alcoolul rezultat din fructe sau legume stricate. Musculiţele se înmulțesc rapid, în special dacă intră în contact cu umezeala.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri