O ploaie torenţială a distrus mai multe apartamente din Breaza

Data actualizării: Data publicării:
reabilitare bloc

Loviturile celebrului personaj Dorel continuă! De această dată muncitorii au creat probleme nu pe străzi, ci în casele unor oameni din Breaza. Zeci de familii trăiesc de o lună fără curent şi fără apă caldă. Mai mult, locuinţele le-au fost inundate după o ploaie torenţială. Totul după ce muncitorii care reabilitează trei blocuri din oraş au scos acoperişurile şi le-au înlocuit cu folii de plastic ce au cedat la primii stropi de ploaie.

 

Când plouă, bate ploaia şi îmi distruge parchetul. Am pus ceva pe el, dar degeaba. Curgea apa de nu ştiam unde să mă mai duc. Era dezastru.”

Una dintre cele mai afectate locuinţe este a Ioanei Constantinoiu. De trei săptămâni, femeia trăieşte fără apă caldă, fără geamuri la apartament şi fără uşi la balcon. Mai mult, parchetul, mobila şi electrocasnicele i s-au stricat după o ploaie torenţială. Explicaţia? Blocul a intrat în reabilitare, iar folia de pe acoperiş a cedat.

Au luat măsură la termopan, uşa e mică, geamul mi l-a adus spart. E dezastru ce e. ”

Nu este singurul caz. Aproape toţi oamenii din bloc au avut probleme.

Aici ploua, efectiv era ca o cascadă.”

***

„Mobila de sufragerie nu se mai poate folosi. Mobila de sufragerie a desfăcut-o soţul meu şi a aruncat-o la ghenă.”

În podurile blocurilor aflate în reabilitare, mai multe plăci de beton şi cărămizi au căzut din cauza umezelii.

„Jumătate din acoperiş, din tavan a căzut. Ne-am şi speriat, eram cu soţia la televizor. Şi pe urmă cea de-a doua a trebuit să o dau eu ca să nu cadă.”

Constructorul îşi recunoaşte vina şi spune că va remedia problemele pe banii lui.

Marian Augustin Goga, purtătorul de cuvânt al Primăriei Breaza: „Blocurile nu aveau acele canale de scurgere a apelor pluviale, motiv pentru care apa prin instalaţia electrică s-a infiltrat şi a creat acele probleme nedorite.”

Constantin Panaitescu, director executiv al firmei de construcţii: „Şeful de şantier pe care îl avem acolo nu a corelat lucrările în mod corespunzător cu vremea. Folia respectivă, care a fost pusă, nu a fost pusă corespunzător. Vântul a luat-o în anumite locuri. Am adus stricăciuni.”

În total sunt afectate peste 20 de apartamente în trei blocuri. Însă cele mai grave probleme sunt la 12 locuinţe care sunt la ultimele etaje, unde reparaţiile sunt estimate la 35.000 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri