Reacția familiei Aurei Ion, după ce Omniasig a plătit suma asigurată în caz de deces 

Data publicării:
accident apuseni

 

Susţinerile Omniasig cum că plata "s-a făcut imediat după ce toate documentele de succesiune necesare au fost depuse la dosar de către moştenitorii legali" sunt neadevărate. Dosarul era complet încă din luna ianuarie a acestui an, însă Omniasig a refuzat să facă plata întrucât familia nu a fost de acord cu ceea ce impunea Omniasig. În concret, Omniasig a cerut ca familia să renunţe la orice alte pretenţii cu privire la decesul Aurei faţă de Omniasig şi Şcoala Superioară de Aviaţie Civilă", arată reprezentanţii juridici ai familiei Ion, notează Mediafax.

Potrivit sursei citate, o altă condiţie ca Omniasig să facă plata a fost aceea ca familia Ion să înapoieze sumele primite în cazul în care s-ar constata ulterior că există „cauze şi împrejurări ale producerii accidentului care determină neîncadrarea evenimentului în acoperirea oferită prin contractul de asigurare”.

Omniasig a impus un termen de cinci zile pentru restituirea sumelor, termen care începea să curgă de la data la care Omniasig notifica familia în acest sens, deşi, în aceste situaţii, obligaţia de plată revine Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă. Există o amplă corespondenţă în acest sens”, se mai arată în comunicat.

Astfel, Omniasig ar fi efectuat plata doar după ce familia a anunţat oficial că urmează să acţioneze în justiţie atât Societatea de Asigurare Omniasig, cât şi Şcoala Superioară de Aviaţie Civilă, pentru nerespectarea obligaţiilor prevăzute de regulamentele în materia transportului aerian.

Familia Aurei Ion arătă că toate demersurile începute vor continua, iar ancheta penală îşi va urma cursul firesc, pentru stabilirea vinovăţiilor şi tragerea la răspundere a persoanelor vinovate.

De asemenea, familia Ion spune că sumele plătite de Omniasig vor fi direcţionate către Asociaţia "Aura Ion", asociaţie cu scop caritabil, precum şi pentru acoperirea costurilor derivate din dosarele penale ce se găsesc în instrumentare pe rolul parchetelor. 

Mediafax: Omniasig a plătit 287.500 de euro succesorilor studentei Aura Ion

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri