Reacția RATB după acuzațiile Gabrielei Firea

Data publicării:
ratb sigla

Regia Autonomă de Transport București arată că toate mijloacele de transport disponibile au fost pe stradă în ultimele zile, iar pentru deszăpezirea liniilor de tramvai au fost scoase toate plugurile din dotare. Este răspunsul RATB, după ce Consiliul General al Capitalei a votat demiterea Consiliului de Administrație al RATB și numirea unor noi membri ai consiliului.

ratb sigla

Consiliul de Administrație al RATB s-a reunit în această dimineață într-o ședință extraordinară, pentru a vedea cum s-a acționat în ultimele zile, în condițiile în care Capitala a fost ieri sub cod portocaliu de ninsori.

Potrivit RATB, „programul de transport a fost executat în proporție de 100%”, adică au circulat toate vehiculele disponibile – 750 de autobuze, 249 de tramvaie și 161 de troleibuze. 375 de angajați ai regiei au muncit pentru deszăpezirea refugiilor de tramvai, iar pentru deszăpezirea liniilor de tramvai au fost scoase toate plugurile disponibile.

„Îndatoririle de serviciu ale angajaților implicați în acțiunile de deszăpezire au fost îndeplinite în proporție de 90%”, se arată în comunicatul regiei.

Reacția RATB vine după ce, în această dimineață, conducerea regiei a fost demisă de către consilierii generali ai Capitalei, iar la scurt timp au fost votaţi noii membrii ai Consiliului de Administraţie. Şedinţa a fost convocată de primarul general. Gabriela Firea este nemulţumită că staţiile de autobuz nu au fost deszăpezite şi că ieri nu au fost suficiente maşini pe traseu.

„În urma reclamaţiilor primite la dispecerat şi la Telverde, foarte multe s-au îndreptat către conducerea RATB. Şi nu este prima dată. Dacă astă iarnă au făcut o treabă de mântuială, cum se spune academic, acum suntem într-o nouă situaţie. Sunt total nemulţumită de modul în care au acţionat pentru a îndepărta zăpada din staţiile RATB şi din refugii şi sunt nemulţumită de faptul că am cerut să se suplimenteze numărul de autobuze în Bucureşti, nu au găsit un număr suficient aşa cum am stabilit. Am aflat cu stupoare că domnul director şi-a luat concediu fără să ne anunţe”, a declarat Gabriela Firea, în conferința de presă de dinaintea votului.

Cei şase consilieri USR prezenţi la şedinţa de Consiliu nu au votat ordinea de zi, aceştia au votat, totuşi, împotriva demiterii conducerii RATB, notează News.ro. Consilierul general USR Ana Maria Ciceală a declarat că hotărârea propusă de primarul Capitalei nu este legală, întrucât nu au fost prezentate dovezi scrise.

În replică, consilierii PNL din Consiliul General al Municipiului București au informat că nu au participat la ședință deoarece schimbarea unui consiliu de administrație nu reprezintă o problemă care să facă obiectul ședințelor „de îndată”, adăugând că numirea de administratori provizorii în CA al RATB reprezintă o „vendetă internă” a PSD.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri