Reacția românilor din străinătate, după demisia ministrului de Externe: „Se spală pe mâini de toată situaţia”

Data publicării:
paris6-1

Faptul acesta nu ne bucură, pentru că pe de o parte ne bucurăm că presiunea creată de proteste funcţionează, dar nu vedem o rezolvare prin simplă demisie a domnului Corlățean. Trebuie rezolvată situația dezastruoasă din diaspora şi mi se pare că ministrul Corlățean prin depunerea demisiei de azi se spală pe mâini de toată situaţia asta”, a spus Oana Cotiușcă la Digi24.

Mi se pare rea voinţă şi din partea MAE şi din partea ambasadelor române la Londra. Pierdem timp preţios cu această demisie, până va fi numit un interimar. Noi dorim rezolvarea situaţiei şi apoi demisia. Aşa ar fi trebuit, o demisie de onoare vine după rezolvarea unei situații, asta e doar o fugă de responsabilitate”, mai spus Oana Cotiușcă la Digi24.

Aceasta a mai spus că în fiecare zi în Londra, începând de luni se vor organiza flashmob-uri la cele trei secţii de votare. „Mulţumim foarte mult, simţim iubirea fraţilor de acasă şi mulţumim pentru sprijinul pe care ni-l acordă. Cu siguranţă fiecare avem dreptul la propria opinie. Ce s-a întâmplat pe doi noiembrie nu trebuie să se mai întâmple. Și atâta timp cât există un singur român care îşi doreşte să voteze, noi considerăm că acel român trebuie să aibă această posibilitate”, a mai spus Oana Cotiușcă la Digi24. 

Jurnalista Iulia Badea Gueritee a declarat la Digi24 că e primul lucru bun pe care ministrul Titus Corlățean îl face, după primul tur al alegerilor. Noi la Paris ne aşteptam ca imediat ce s-au aflat problemele cu diaspora, ministrul de Externe sau măcar un ministru, cel pentru româniii de pretutindeni, să vină la Paris, să meargă la Londra, la Munchen, să vadă ce se întâmplă”, a spus Iulia Badea Gueritee la Digi24. 

Ambasadorii şi conducătorii secţiilor de votare din străinătate pot cere suplimentarea secţiilor de votare din străinătate cerând ajutorul primăriilor locale. În acest sens, Parisul face un gest: mâine ambasadorul Bogdan Mazuru a convocat la o discuţie deschisă pe tema organizării turului 2 al alegerilor opinia publică, societatea civilă. Oricine doreşte să meargă să spună cum se poate vota mai bine la Paris o va poate face marți. În orice caz, Parisul primeşte ca pe o veste bună demisia ministrului, dar îi reproşează laşitatea. Să demisionezi spunând că o fac pentru că nu vreau să încalc legea şi să îi fac plăcerea lui Băsescu. Ar fi trebuit să spună: demisionez pentru că nu am fost capabil să îmi exercit funcţia”, a mai spus jurnalista la Digi24. 

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Titus Corlățean: Am decis să-mi depun mandatul

Ministrul de externe, Titus Corlățean, a reiterat, luni, că în opinia MAE, nu există bază juridică pentru organizarea de noi secții de vot în străinătate. Poziția MAE intră în contradicție cu cea exprimată de Biroul Electoral Central, care a spus, vineri, că MAE poate organiza noi birouri de vot în străinătate pentru turul al doilea. În consecință, ministrul a anunțat că și-a depus mandatul, motivând că vrea să respecte legea.


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri