Recomandările pompierilor pentru noapte de Înviere

Data actualizării: Data publicării:
lumanare paste

Peste 2.500 de pompieri, cu 400 de mijloace de intervenţie, sunt pregătiţi să asigure protecţia populaţiei în noaptea de Înviere, iar peste 1.400 de biserici au fost verificate privind modul de organizare şi dotarea în cazul unor incendii.

pompieri smurd

 

 

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a dispus unităţilor subordonate să ia măsuri pentru diminuarea posibilităţilor de producere a unor incidente în perioada Paştelui.

Astfel, angajaţii inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă au verificat 1.438 de biserici privind modul de organizare şi dotarea în cazul unor incendii. În cadrul acestor acţiuni, inspectorii de prevenire au instruit preoţii şi au avut în atenţie dotarea cu stingătoare, menţinerea liberă a căilor de evacuare, utilizarea corectă a instalaţiilor electrice, precum şi stabilirea zonelor de parcare, astfel încât accesul autospecialelor de intervenţie şi posibilitatea utilizării hidranţilor exteriori, în cazul producerii unui incendiu, să nu fie afectate, relatează News.ro.

Reprezentanţii IGSU precizează că, în noaptea de Înviere, peste 2.500 de pompieri, cu peste 400 de mijloace de interveţie, sunt pregătiţi să asigure misiunile de protecţie a populaţiei.

De asemenea, în apropierea bisericilor, unde va fi un aflux mare de persoane, vor exista echipaje de pompieri.

Totodată, 525 de echipaje SMURD vor fi pregătite zilnic să intervină pentru acordarea primului ajutor şi transportul persoanelor aflate in dificultate la spital.

Pentru evitarea producerii incidentelor atât pe timpul manifestările religioase, cât și în locuințe, ISU recomandă cetățenilor adoptarea următoarelor măsuri:

  • aprindeți lumânările în locurile special amenajate;

  • manifestaţi prudenţă în utilizarea lumânărilor în cadrul mulţimilor;

  • nu amplasați lumânările aprinse în apropierea materialelor ușor combustibile;

  • utilizați suporturi de lumânare incombustibile (lumânarea amplasată într-o farfurie cu puțină apă)

  • nu lăsați lumânările aprinse nesupravegheate;

În cazul producerii unui incendiu acționați pentru:

  • anunţarea incendiului la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112;

  • stingerea incendiului cu mijloace de primă intervenţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri