Reguli noi pentru revelionul în cluburi. Fără focuri de artificii, dar cu stingătoare „pentru fiecare masă”

Data publicării:
petrecere club GettyImages-482821814
Din articol

 

Petrecerile de final de an nu vor mai fi la fel după tragedia Colectiv. Acum cuvântul de ordine este siguranţa. În orice club ai intra în Centrul Vechi, ospătarii şi patronii încearcă să te convingă de faptul că localul lor este sigur.

- Avem aviz ISU.

- Au venit în control?

- Sigur că da.

- Şi la ce s-au uitat?

- La tot. La absolut tot.

- Extinctoare aveţi?

- 13. Dacă doriţi, câte unul pentru fiecare masă. Dacă doriţi unul la masă neapărat avem mai mult decât prevede... Dacă vă uitaţi în jur nici nu are ce să ia foc.

Organizatorii de petreceri din cluburile din Centrul Vechi nu vor mai marca cumpăna dintre ani cu tradiţionalele jocuri de artificii. Şi oferta de petreceri pentru Revelion este una mai restânsă. O parte din cluburi au fost închise de ISU, o altă parte de primărie pentru că erau în clădiri cu bulină, iar unele chiar de patroni care nu au mai avut curajul să rişte siguranţa clienţilor lor.

- Nu mai avem voie cu artificii deloc.

- Se fumează?

- Se fumează. Dar nu mai avem voie cu artificii. Nici la tort nu mai avem voie cu artificii. Dacă veniţi dumneavoastră (nr. cu artificii) vi le asumaţi dumneavoastră. Noi ca locaţie suntem mai greu... Acum, că dumneavoastră, persoană fizică, aveţi artificii, find afară, este altceva.

După incendiul din clubul Colectiv, pompierii au verificat sute de cluburi din toată ţara. În Bucureşti, cinci cluburi mari au fost închise de ISU, iar multe altele chiar de administratori

Inspectorii ISU au descoperit că multe localuri au uşi prea mici pentru evacuare în caz de incendiu sau căi de acces blocate, nu au hidranţi, panourile electrice sunt neasigurate, iar instalaţiile de gaz nu au verificările la zi. Mai mult, unele dintre ele sunt amenajate cu materiale neignifugate.

Deşi în alţi ani, în ultima săptămână dinaintea Revelionului cu greu mai găseai un loc liber, acum cluburile din Centrul Vechi încă îşi aşteaptă clienţii. Tinerii par să opteze pentru petreceri restrânse, în familie sau alături de prieteni.

- Luaţi în considerare şi cluburile din Centrul Vechi?

- În niciun caz.

- Acasa.

- De ce?

- De frică. Mai bine, retraşi în familie.

Un loc la o petrecere în cluburile din Centrul Vechi costă în acest an între 100 şi 500 de lei. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri