Bucureștenii vor avea apă caldă cel puțin până joi

Data actualizării: Data publicării:
cet elcen termocentrala

Bucureştenii vor avea apă caldă cel puţin până joi. Romgaz a acordat ELCEN o nouă păsuire, de trei zile în privinţa datoriilor.

cet elcen termocentrala

 ACTUALIZARE 16.19. Între timp, în joc intră şi Guvernul, care urmează să emită o ordonanţă de urgenţă prin care ELCEN să poată încasa bani în avans de la Primăria Capitalei.

În ședința de guvern de miercuri, Executivul ar urma ca, prin ordonanță de urgență, să permită Primăriei Capitalei să plătească în avans subvenția rămasă de achitat către Radet la finalul anului. Este vorba despre 193 de milioane de lei.

____________________________________________

Reprezentanții celor două companii se aşază astăzi din nou la masa discuţiilor. Corina Popescu, secretar de stat în Ministerul Energiei, declara săptămâna trecută că „pentru cel puțin șapte zile” problema apei calde este rezolvată. Ea a mai spus că au fost identificate „resurse financiare” pentru a plăti o parte din datoriile ELCEN către Romgaz.

Zilele trecute, în urma unei ședințe de urgență la Ministerul Energiei, ELCEN s-a angajat să achite șase milioane de lei luni către Romgaz, o mică sumă din datoria totală de 319 milioane de lei. Aceste datorii au fost rostogolite ani de zile.

Romgaz, singurul furnizor de gaze naturale al Electrocentrale Bucureşti, a anunţat anterior că va sista aprovizionarea din cauza datoriilor ELCEN. 

Potrivit unui comunicat al Romgaz, motivele care au stat la baza acestei decizii sunt intrarea în insolvenţă a ELCEN şi anunţul producătorului de apă caldă şi căldură că nu-și mai poate onora obligațiile contractuale, începând cu 27 septembrie.

1,25 de milioane de bucureşteni primesc apă caldă de la ELCEN, prin intermediul distribuitorului de energie termică RADET, companie care, de asemenea, şi-a anunţat intrarea în insolvenţă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri