Renunță la mulținațională ca să fie bugetari. 80 de candidați pe 9 locuri

Data actualizării: Data publicării:
functionar hartii pix calculator manager director-1

Locurile de muncă în sistemul bugetar devin din ce în ce mai atractive. Inclusiv persoanele care lucrează în multinaţionale tind să renunţe la munca în privat şi să migreze către administraţia publică, unde salariile cresc. La un concurs de angajare organizat la Primăria Iaşi, 80 de persoane s-au înscris pe cele nouă posturi disponibile.

Muncă la stat şi un salariu bun - asta îşi doresc cei 80 de candidaţi înscrişi la concursul de angajare de la Primăria din Iaşi. Salariile au crescut, de luna trecută, cu 20% şi au depăşit 2.000 de lei lunar în cazul posturilor scoase la concurs. Vasilica Enache s-a decis să renunţe la job-ul din privat pentru o carieră în administraţia publică. Majorările salariale au convins-o.

„A contat foarte mult chestia asta, de asta şi înscrierea în număr atât de mare la concurs, nu s-a văzut asemenea concurenţă, sincer, nouă pe loc”, spune Vasilca Enache, candidat.

Locurile libere de la departamentul Finanţe Locale au atras candidaţi din mediul privat.

„Este un loc de muncă stabil, nu poţi avansa, ce-i drept, însă ai o siguranţă a locului de muncă, a unui salariu plătit la timp”, spune alt candidat.

Un loc de muncă sigur, fără efort prea mare şi cu o salarizare acceptabilă, prin urmare este firească această tendinţă de a migra către administraţie, ceea ce, sigur, poate să ridice alte probleme celor din zona privată”, spune Tudor Pitulac, sociolog.

Concurenţa îi bucură pe cei din Primărie. Aşa se pot asigura că îi aleg pe cei mai buni.

Marea noastră problemă pe care o aveam în trecut era faptul că nu participau foarte mulţi candidaţi, motivaţia era una foarte clară, volumul foarte mare de muncă, responsabilităţi bine definite dar, din păcate, remunerată foarte prost”, spune Sebastian Buraga, purtător de cuvânt Primăria Municipiului Iaşi.

Chiar şi după ocuparea acestor posturi libere, ar mai fi nevoie de încă 200 de angajaţi.

„Mai trebuie să ne ajustăm câteva departamente, spre Urbanism şi spre Proiecte Europene”, spune Mihai Chirica, primarul municipiului Iaşi.

Potrivit proiectului Legii salarizării unitare, aflat în dezbatere, în administraţia publică locală vor avea loc creşteri salariale şi anul următor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri