Reprezentanţii Guvernului spun că RADET a încercat să instige populaţia

Data publicării:
radet foto facebook radet-1

Tăvălugul datoriilor neplătite între companiile statului va duce la întreruperea iminentă a căldurii şi apei calde.Acesta a fost avertismentul regiei care distribuie agentul termic în Bucureşti. Motivul invocat era întreruperea furnizării gazelor naturale către termocentrale. Cum materia primă lipseşte, şefii RADET spuneau că apartamentele din Capitală vor rămâne în frig în cel mai scurt timp. Ministrul demisionar al Energiei neagă însă această posibilitate şi spune că cei care au speriat populaţia ar trebui traşi la răspundere.

Andrei Gerea, ministrul Energiei I-aş demite pe cei care au instigat sau măcar au încercat să instige populaţia într-un moment de sensibilitate crescută la nivel social. Din păcate, nu depinde de Ministerul Energiei acest lucru. Nu vor fi probleme cu alimentarea cu energie termică a Capitalei în aceasta iarnă.

Soluţia pentru deblocarea acestor datorii este ca Primăria Capitalei să obţină un împrumut de la trezoreria ministerului de finanţe. În total, Primăria datorează RADET peste jumătate de miliard de lei, în timp ce RADET are de plătit mai mulţi furnizori de apă, gaze şi energie electrică.

În plus, în ultimii zece ani reţeaua de distribuire a agentului termic nu a mai primit bani pentru modernizare. Peste 100 de milioane de euro anual, timp de un deceniu, ar fi nevoie pentru ca avariile să devină o amintire, spun reprezentanţii RADET. Marţi, ministerul şi companiile implicate se vor întâlni pentru a rezolva ce se poate, spune premierul interimar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri