România continuă donaţia în microbuze şcolare pentru Republica Moldova

Data actualizării: Data publicării:
microbuz

România va dona Republicii Moldova 96 de microbuze destinate transportului elevilor, fiind o continuare a unui program care s-a derulat şi anult recut. Pe acest subiect vor exista discuţii şi cadrul ședinței în format restrâns a guvernelor celor două țări, care se va desfășura joi, la Piatra Neamț.

microbuz

Sunt lucruri concrete pe care le vom decide în ședința noastră comună de mâine, de la Piatra Neamț. Unul dintre ele este cel legat de donația pe care România o face către Republica Moldova - cele 96 de microbuze destinate transportului elevilor”, a declarat Grindeanu, miercuri, la începutul ședinței de Guvern.

Potrivit șefului Executivului, această donație este o continuare a unui program din anii anteriori.

„În anii trecuți, noi am mai donat 100 de microbuze, dacă vorbim de acest subiect. Relația dintre România și Republica Moldova e o relație specială, având în vedere rădăcinile comune istorice și așteptările pe care societatea și din România și din Republica Moldova le au. De aceea, o considerăm o (...) ședință extrem de importantă, a mai spus Grindeanu.

La rândul său, vicepremierul Sevil Shhaideh a afirmat că donația a fost agreată în baza schimburilor de scrisori între Guvernele României și Republicii Moldova.

„În cadrul ședinței de mâine, de la Piatra Neamț, vom agrea și lista localităților unde aceste microbuze vor merge. (...) Ele sunt deja achiziționate, sunt pregătite, mai urmează doar să le transportăm către Chișinău. Deci sperăm că în maxim trei săptămâni aceste microbuze să ajungă în Piața Mare din Chișinău, unde vom face donația efectivă către Guvernul Republicii Moldova, a arătat Sevil Shhaideh.

Sursa: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri