Românii fug de la bloc, la casă pe pământ. Cât îi costă

Data publicării:
case noi constructii

În sudul Bucureştiului, Elena Ion a investit 70.000 de euro în casa visată. Acum nu mai poate returna împrumutul. Elena Ion s-a dus să muncească în Italia pentru a putea întreţine locuinţa. Visul pe care îl avea anul trecut a fost amânat cu câţiva ani. 

M-am săturat de băile mici cum sunt apartamentele ălea făcute pe vremea lui Ceauşescu, sunt foarte micuţe, foarte restrânse. S-au făcut foarte multe sacrificii, dar eu cred că vom fi fericiţi aici”, a spus Elena Ion, proprietar. 

Acum, mama ei are grijă de vila costisitoare şi principala ei grijă sunt facturile la gaze. Spune că pune bani deoparte pe timpul verii, ca să nu îngheţe la iarnă în casa cea nouă. 

„Eu mă certam cu ea: de ce ai făcut-o mare şi să te împrumuţi de bani. Fac economie cât se poate ca să mă ajung cu banii dacă vreţi să mă credeţi. Are trei dormitoare sus, unul jos şi cu sufragerie”, a spus Constanţa Ion, proprietar. 

Maria Dacin a cheltuit 60.000 de euro ca să ridice casa, însă, chiar dacă nu este gata, s-a grăbit să plece din Capitala aglomerată. 

„N-am avut o sumă..a fost prin vânzarea apartamentului şi într-un moment nepropice. Am vrut puţin confort, puţin aer. În ultimii doi ani, deja au răsărit ca ciupercile, deci enorm de multe case. Şi toată lumea tinde să părăsească Bucureştiul”, a spus Maria Dacin, proprietar. 

Traiul la marginea Bucureştiului nu e aşa cum şi-au imaginat, recunosc proprietarii. 

În mileniul 3, la 10 minute de Bucureşti, trăim ca în evul mediu. E de neconceput. Sunt lucururi esenţiale vieţii, o chestie de civilizaţie să ai canalizare şi asfalt”, a adăugatMaria Dacin, proprietar. 

Foarte mulţi nu iau în calcul preţul racordurilor la utilităţi şi la branşamente în primă fază, dar, ulterior, observă că le dublează preţul casei. 

În România, 4 din 5 locuinţe noi sunt vile pe pământ, potrivit Ziarului Financiar. În 2013 au fost construite peste 43.000 de case, din care 82% sunt vile cu cel mult două etaje.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri