Românul care dresează cai în Spania

Data publicării:
cal

Plecat din Maramureş în urmă cu 12 ani, un român a reuşit să cucerească Spania, unde e supranumit "Îmblânzitorul de cai" pentru modul în care reuşeşte să interacţioneze cu nobilele animale.

Ca sa ajungă la o astfel de sincronizare, Miron Bococi și calul său, Feeling, se antrenează împreună de 6 ani. Stabilit în Spania de când avea 19 ani, românul născut în Maramureş şi-a descoperit dragostea pentru cai pe când lucra la o fermă.

Miron Bococi, dresor de cai: „Cu animalele, în general, munca, dacă nu e din pasiune și din plăcere, poate să fie foarte dificilă și foarte dură, pentru că necesită, în unele cazuri, mai multă atenție decât copiii.”

Tânărul n-a urmat cursuri de dresaj, ci s-a inspirat din munca marilor nume din domeniu.

Miron Bococi, dresor de cai: „Partea magică e felul în care te distrezi cu ei, ceea ce transmitem.”

La mii de kilometri distanţă, în Sighetu Marmaţiei, bunicii lui Miron sunt mândri de nepotul lor.

Anuța Bococi, bunica lui Miron: „Mă bucur, dară că mă bucur și îmi pare bine că nu face prostii, că e cuminte și se luptă să fie om interesant.”

Miron Bococi are acum propria fermă de cai lângă Barcelona și participă frecvent la spectacole de dresaj cabalin. Zilele acestea e în Andaluzia, unde ia parte, împreună cu 6 din cei 9 cai ai săi, la filmările unei producții nemțești.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri