Românul care vrea să înoate 2.800 de kilometri

Data actualizării: Data publicării:
avram iancu

Românul care a traversat înot Canalul Mânecii are un nou obiectiv - vrea să înoate de la un capăt la altul al Dunării. Asta înseamnă peste 2.800 de kilometri, dar Avram Iancu e convins că poate reuşi ce şi-a propus.

Acum şase luni, Avram Iancu devenea primul român care a traversat înot Canalul Mânecii.

După 15-16 ore de înot, efectiv eram şi eu în pragul morţii, cu o zi înainte de a traversa eu, un englez chiar şi-a pierdut viaţa, deci se moare de-a dreptul în această încercare”, spune Avram Iancu.

De profesie bibliotecar, bărbatul în vârstă de 41 de ani e acum gata de o nouă provocare - să înoate de la un capăt la altul al Dunării, adică peste 2.800 de kilometri.

„Eu am crezut că se va linişti în momentul în care îşi va împlini visul cu canalul Mânecii, însă când mi-a spus, din nou mi-am dat seama că doar pot să îl încurajez şi nu mă pot opune”, spune soția sa, Elena.

Soţia a fost lângă el, la propriu, şi la precedenta încercare. L-a încurajat permanent dintr-o barcă.

Pe lângă sprijinul familiei, românul originar din Petroşani are nevoie şi de pregătire.

Mă antrenez foarte serios, înot aproape zilnic, în bazinul didactic de la Petroşani. Voi reuşi să atrag atenţia la nivel mondial asupra Dunării, care este mai mult a nostră prin cei 1000 de kilometri”, spune Avram Iancu.

Pe lângă faptul că poartă un nume faimos, Avram Iancu e şi campion naţional la înot. Dacă îşi atinge obiectivul, va deveni primul om din lume care înoată de la un capăt la altul al Dunării. Românul estimează că va fi nevoie să înoate câte zece ore pe zi, timp de două luni. El nu va purta nici de această dată un costum de neopren, care l-ar proteja de temperatura scăzută a apei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri