Rovana Plumb: Legea salarizării bugetarilor, pusă în pericol dacă nu va fi aplicat Codul Fiscal în actuala formă

Data publicării:
rovana plumb psd ro-1

 

„Este regretabil că acest Cod Fiscal nu a fost promulgat. Este șansa României de a se dezvolta. Le solicit reprezentanților PNL să sprijine adoptarea Codului Fiscal așa cum a fost adoptat în forma inițială. România are creștere economică, bani adoptați și colectați la buget ca urmare a combaterii muncii la negru și a celor care muncesc pentru recuperarea taxelor și impozitelor neplătite. România are toate programele operaționale aprobate de Comisia Europeană. România are 'verde' de la Comisia Europeană și are șansa ca prin măsuri de relansare fiscală să poată să se dezvolte”, a subliniat președintele interimar al PSD.

Rovana Plumb a adăugat că legea salarizării personalului bugetar este pusă în pericol dacă nu va fi adoptat și aplicat Codul Fiscal în actuala formă.

„Noua lege a salarizării a intrat în dialog cu sindicatele și până luni așteptăm din partea partenerilor sociali punctele de vedere astfel încât să iasă o lege corectă, care să introducă echitatea în sectorul bugetar. Este o lege care să motiveze personalul și care să determine specialiștii să vină în sistem. Până la sfârșitul lunii august legea va fi definitivată și vrem să intre în Parlament la adoptare în luna septembrie. De modul în care va fi adoptat Codul Fiscal va fi implementată această lege gradual, timp de doi ani. Legea salarizării este pusă în pericol dacă nu va fi aplicat și adoptat Codul Fiscal. Vorbim de 1,18 milioane de persoane din sectorul bugetar”, a declarat Rovana Plumb.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri