Rovana Plumb: Noul Cod Fiscal va aduce 325.000 de locuri de muncă

Data publicării:
rovana oficiala fb

„Relaxarea pieței muncii este un obiectiv asumat prin reducerea contribuțiilor de asigurări sociale cu cinci puncte procentuale. Sunt convinsă că va avea un impact pozitiv. Așteptările sunt să se nască cel puțin 70.000 de locuri de muncă într-un an de zile”, a spus ministrul Muncii la emisiunea „Jurnalul de Seară”.

În ceea ce privește noul Cod Fiscal, care este acum în dezbatere publică, Rovana Plumb are așteptări chiar mai optimiste.

„Pe prognoza făcută, luând în ansambu toate măsurile pentru 2016, se previzionează un număr de 325.000 de noi locuri de muncă înființate. Aceasta este analiza specialiștilor, o analiză detaliată pe aplicarea măsurilor în zona pieței muncii”, spune ea.

Ministrul a explicat și modul în care ar urma să fie create aceste noi locuri de muncă.

„Ați văzut modalitatea de taxare a microîntreprinderilor, sunt 101.000 de microîntreprinderi care probabil vor trece la a încheia cel puțin un contract nou de muncă. Apoi, din reducerea TVA sunt analizate și prefigurate a fi înființate aproape 145.000 de locuri de muncă și tot așa, pentru că reducerea accizelor, toate vor avea o influență benefică în ceea ce privește crearea acestor locuri de muncă”, a spus Rovana Plumb.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri