S-a deschis târgul de miei din Capitală. Cât costă un kilogram de carne

Data publicării:
miei4

Singurul târg autorizat de unde bucureştenii pot cumpăra mielul pentru Paşte s-a deschis astăzi în Capitală. Preţurile sunt asemănătoare cu cele de anul trecut, iar ciobanii sunt dispuşi să şi negocieze. Nu prea au făcut vânzare în prima zi, însă îşi pun speranţe pentru zilele care urmează.

30 de ciobani au venit din Teleorman, Buzău sau Dolj să-şi vândă mieii la singurul târg autorizat din Capitală, deschis în piaţa din Apărătorii Patriei.

Cei care vin la târg îşi pot alege direct mielul, iar apoi pot negocia preţul cu ciobanul. Acesta variază între 20 şi 23 de lei pe kilogram pentru carcasa de miel.

După ce l-au ales, animalul este sacrificat, apoi carnea este verificată de veterinari, ştampilată, cântărită şi, la final, predată cumpărărtorului.

Cioban: Un miel din rasa ţurcană ajunge la două milioane de lei. Are în jur de zece kilograme carcasa.

Ciobanii spun că preţurile nu au crescut faţă de anul trecut, dar chiar şi aşa nu au avut mulţi clienţi în prima zi de târg.

Cioban: Anul trecut am mai dat şi cu 24 şi cu 25 dar acum cu 20 şi cred că nu-i dăm!

Cumpărători puţini au fost şi la Constanţa.

În piețele din orașul de la malul mării, prețul afișat al cărnii de miel este 25 de lei, însă comercianții negociază cu fiecare client în parte.

Ciobanii speră ca săptămâna viitoare, odată cu apropierea Paştelui, să mai crească şi vânzările.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri