S-au contrazis pe tema cuantumului alocaţiei pentru copii. V. Ponta: "S-a dublat la 84". A. Gorghiu: Premierul minte

Data publicării:
copii-4542237-Mediafax Foto-Octav Ganea

 

MediafaxFoto

"Greşeala D. Gorghiu nu e gravă! Grav că nu ştie că s-a dublat la 84 (de lei - n.r.)! Şi nu ştie cât ar costa bugetul dacă se fac 200!", a scris Ponta pe Twitter, făcând trimitere la un articol de presă potrivit căruia copreşedintele PNL Alina Gorghiu a vorbit la o emisiune televizată despre un proiect al liberalilor de majorare a indemnizaţiilor pentru copii (de la 46 de lei la 200 de lei), indicând greşit valoarea de 46 de lei, în loc de 42 de lei.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Alina Gorghiu a scris, la rândul său, pe Facebook, acuzând că Ponta răspândeşte o "informaţie falsă" şi că Guvernul nu a dublat alocaţia pentru copii, care este tot 42 de lei, ci a majorat alocaţiile familiilor care au un venit net lunar de până la 530 de lei pe membru de familie.

"Dl Victor Ponta susţine, în scris, pe Twitter, că Guvernul a dublat alocaţia pentru copii. Fals. Nu a dublat alocaţia pentru copii, aceasta este tot 42 de roni. Guvernul a majorat nu alocaţiile copiilor, ci pe ale familiilor, nu pentru toate, ci doar în cazul acelora care au un venit net lunar de până la 530 de lei pe membru de familie. Această informaţie falsă, aruncată de dl Ponta în spaţiul public, este dovada că Prim-ministrul României nu se poate opri în a minţi populaţia României", a susţinut Gorghiu.

"Una este să greşeşti o cifră, este omeneşte, alta este manipularea, mai ales într-un subiect atât de sensibil social. Sute de mii de români vor trăi acum cu speranţa că de luna viitoare vor primi de la poştă alocaţii dublate pentru copiii lor. Este o bătaie de joc, dl Victor Ponta a depăşit şi ultima barieră a cinismului. Nu mă aştept ca dl Victor Ponta să retracteze, ceea ce dna ministrul Plumb a explicat foarte clar", a adăugat Gorghiu, făcând la rândul său trimitere la o informaţie de presă din toamna anului trecut, în care se relata că Guvernul a aprobat majorarea alocaţiei privind sprijinul familiei cu 42 de lei pentru fiecare copil, iar ministrul Rovana Plumb arăta că de majorarea alocaţiei vor beneficia 284.000 de familii cu un venit net lunar de până la 530 de lei pe membru de familie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri