Saga de la Schitu Goleşti. Cine plătește factura pentru mutarea cuibului de barză

Data publicării:
barza cu 5 pui

Firma care s-a ocupat de relocarea cuibului a trimis primăriei o factură în valoare de 2.000 de lei. Autorităţile locale recunosc că au semnat un contract, dar numai pentru că erau obligate de un ordin emis de ministrul Mediului.

„Trebuie să plătim neapărat, că a trecut termenul de 30 de zile de când trebuia să plătim. Va trebui să plătească primăria, dar noi nu avem încotro decât să îl dăm în judecată, ca să recuperăm banii”, spune Tudor Ion, viceprimarul comunei Schitu Golești.

Cel la care se referă viceprimarul este Cornel Pârșan, localnicul care s-a plâns Ministerului Mediului că păsările au cuib prea aproape de gospodăria lui şi îi murdăresc curtea.

Reporter: Primăria spunea că vă dă în judecată ca să recupereze banii.

Cornel Pârșan: Să vedem dacă va fi așa sau nu.

Reporter: Dar dvs aveți de gând să plătiți?

Cornel Pârșan: Nici vorbă.

Reporter: De ce?

Cornel Pârșan: Păi nu e problema mea. Dacă reclam un furt la Poliţie şi Poliţia foloseşte maşinile să prindă hoţul, mă pune pe urmă Poliţia să plătesc benzina?

De partea primăriei sunt ceilalţi oameni din comună, care, de la izbucnirea scandalului, nu-l mai au la inimă pe Cornel Pârşan.

Localnic: Trebuie să plătească stăpânul grădinii.

Reporter: Primăria vă plăti, că nu are încotro.

Localnic: Păi de ce? Cum să plătească din banii noștri publici? Unde s-a mai pomenit? Tu ai vrut să te joci cu barza, tu plătești.

Deloc afectate de discuţiile pe care le-au provocat, cele două berze îşi duc fericite traiul în cuibul pe care şi l-au construit la doar 50 de metri de vechiul adăpost și departe de cel ales de oficialii din Bucureşti. Păsările au acum mare grijă de cei cinci urmaşi, veniţi pe lume de câteva săptămâni.

Cred că i-a făcut în necaz ministrului Mediului. El ar trebui să vină să vadă că a făcut în ciuda lui cinci pui”, spune un localnic.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri