Sală de sport, blocată de ajutoarele UE. Elevii, trimiși să facă sport printre bănci și scaune

Data publicării:
sala sport ajutoare ue

Distribuirea ajutoarelor alimentare europene a început luni. Tot de atunci, elevii de la Şcola Gimnazială „Alexandru Macedonski" din Craiova nu mai fac orele de sport.

Atât elevii, cât și părinţii sunt deranjaţi de această situaţie, mai ales că, de câteva zile, sute de persoane străine de copiii lor trec prin curtea şcolii.

„Mi se pare foarte deranjant pentru părinţi, pentru copii, dar asta este situaţia. Sala de sport ocupată este ocupată pentru că sunt ajutoarele venite de la UE, iar... o toaletă publică adusă în curte. Asta este viaţa”, spune un părinte.

Conducerea unităţii de învăţământ şi-a dat acordul pentru ca primăria Craiova să distribuie aici alimentele şi susţine că activitatea elevilor nu a fost afectată.

„Elevii desfăşoară orele de educaţie fizică şi sport într-o altă sală în incinta şcolii”, spune Carmen Nicoli, directoarea școlii.

Asta teoretic. Practic, doar elevii de clasa I se pot înghesui într-o sală de clasă obişnuită, printre bănci şi scaune, pentru a face exerciţiile fizice.

Sunt puţin cam înghesuiţi, nu facem aşa o densitate mare, dar oricum le este foarte necesar”, spune Camelia Muntean, profesor de sport.

Primăria Craiova spune că acest spaţiu este singura soluţie pe care a avut-o la îndemână.

„Această locaţie a fost aleasă pentru că permite depozitarea cantităţii voluminoase care se ridică la aproape 590 de tone. Momentan nu s-a găsit o altă locaţie”, spune Ioana Stoian, director executiv la Direcţia Administraţie Publică şi Asistenţă.

„Dacă au apărut aceste probleme o să cercetăm şi o să vedem dacă este adevărat, dacă este în regulă să nu facă orele de sport”, spune Lavinia Craioveanu, inspector adjunct al ISJ Dolj.

Distribuirea alimentelor va continua până la sfârşitul lunii. Peste 14.000 de persoane din judeţul Dolj beneficiază de aceste ajutoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri