Salarii de 15.000 de euro pentru medici români la spitale din străinătate

Data publicării:
instrument medici getty
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Salarii de până la 15.000 de euro pentru medicii specialişti de la noi care vor să lucreze în spitalele din străinătate. Cu astfel de oferte au venit mai multe firme de recrutare la cel mai mare târg de job-uri medicale din România, organizat la Cluj-Napoca. Aproape 500 de locuri de muncă au fost scoase la concurs pentru cadrele medicale. În topul preferinţelor rămân unităţile medicale din Germania şi Marea Britanie.

Chiar dacă Marea Britanie a început săptămâna aceasta oficial procesul de ieşire din Uniunea Europeană, medicii români sunt la fel de interesaţi ca şi până acum de găsirea unui loc de muncă acolo.

Angajatorii sunt la fel de doritori să intervieveze candidaţi din alte ţări UE. Este şi posibil ca medicii şi în general categoriile profesionale medicale să fie exceptate de la anumite cerinţe după ce se termină Brexitul. Asta rămâne să vedem”, afirmă Anca Diaconu, reprezentant firmă recrutare Marea Britanie.

Pe lângă Marea Britanie, Germania rămâne ţara care îi atrage cel mai mult pe medicii, asistenţii şi tinerii absolvenţi din România. Iulia Tişcă va termina anul aceasta pregătirea univeristară şi deja îşi caută un loc de muncă acolo. Vorbeşte cursiv limba germană şi a primit mai multe oferte tentante, cu salarii de 2.500 de euro pe lună.

„Este mai uşor decât aici. Şi muncă nu aşa multă ca aici şi mult mai bine plătite. Spitalele arată altfel. Aici cam cât se câştigă? La început de drum? Aici cam 1.500 de lei”, spune Iulia Tişcă, candidat.

„Cele mai tentante oferte sunt pentru medicii specialişti, bineînţeles. Ei pot câştiga în ţări precum Norgevia, Suedia sau Danemarca, sau chiar Marea Britanie şi Germania salarii de până la 15.000 de euro pe lună”, spune Oana Alexa, organizator.

Şi clinicile private din România au venit cu oferte competitive la târgul de joburi de la Cluj.

„Începem la medic debutant cam cu 5.000 de lei în mână. Se câştigă şi în România 2.000, 3.000 de euro, depinde de specilaitate şi disponibilitate”, spune Rodica Boca, manager clinică privată din Vatra Dornei.

În total, aproape 500 de locuri de muncă au fost scoase la concurs la târgul de joburi medicale organizat la Cluj-Napoca.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri