Guvernul vrea la rectificare bani înapoi de la Penitenciare

Data actualizării: Data publicării:
mihai tudose_GUVERN_SEDINTA_00_INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Premierul Mihai Tudose îi primeşte astăzi la Palatul Victoria pe sindicalişti din penitenciare. Aceştia vor salarii mai mari şi condiţii mai bune de muncă. La discuţii va fi prezent şi ministrul Justiţiei.

UPDATE. Administrația Penitenciarelor urmează să piardă la rectificarea bugetară 57 milioane lei, a spus joi Sorin Dumitrașcu, președinte al sindicatului Penitenciare (video), după întâlnirea avută la Guvern. Dumitrașcu spune că acești bani trebuie să rămână totuși în bugetul Administrației Penitenciarelor. Bugetul din acest an este mai mic decât cel de anul trecut, mai afirmă Dumitrașcu.

Conform sindicaliştilor, întâlnirea cu premierul, la care ar urma să participe şi ministrul Justiţiei, va avea loc la ora 11.00, la sediul Guvernului, informează news.ro. 

„Principala temă de discuţie va fi eliminarea discriminării salariale a angajaţilor din penitenciare şi acordarea majorării de până la 15% pe care toţi colegii din sectorul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională au primit-o deja. Sindicatele din penitenciare vor propune, în plus, identificarea unor soluţii pentru probleme de fond ale sistemului penitenciar, precum condiţiile de lucru, deficitul de personal şi asigurarea unui buget care să acopere funcţionarea, dar şi proiectele de modernizare a sistemului penitenciar”, a anunţat Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP).

Sindicatele solicită modificarea statutului agenţilor şi ofiţerilor de penitenciare, precum şi a legii pensiilor militare de stat, „recent afectate printr-o Ordonanţă de Urgenţă”.

De asemenea, reprezentanţii FSANP susţin că protestele angajaţilor din penitenciare - declanşate în 1 august - vor continua până la "obţinerea unor rezultate concrete în soluţionarea revendicărilor noastre”.

Marţi, sindicatele angajaţilor din penitenciare s-au întâlnit cu ministrul Justiţiei, Tudore Toader. La finalul discuţiilor, ministrul a anunţat că va coordona personal ANP, pentru a fi în legătură directă cu directorii de penitenciare, dar şi că a hotărât cu sindicatele să aibă întâlniri lunare, în prima zi de luni din fiecare lună. De asemenea, el a anunţat că până joi va avea loc o întâlnire comună între ministru, premier şi sindicatele din penitenciare, pentru a discuta despre acordarea sporului de 15 la sută pentru angajaţii din penitenciare. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri