Salariile militarilor. Precizările Ministerului de Finanțe

Data actualizării: Data publicării:
militari

Nu sunt probleme cu plata salariilor, nici pentru angajații Ministerului Apărării, nici în cazul altor ministere. Este reacția Ministerului de Finanțe după ce oficiali ai MapN au anunțat că banii de chirii, normă de hrană şi alte drepturi salariale vor fi acordaţi „în jurul datei de 25 septembrie, după rectificarea bugetară”. Controversa iscată de aceste declarații a dus la demisia ministrului Adrian Țuțuianu.

În urma informațiilor apărute în mass-media vă comunicăm că nu sunt dificultăți în ceea ce privește plata drepturilor salariale ale angajaților din cadrul Ministerului Apărării Naționale. Totodată, precizăm că nu există astfel de probleme la niciun alt minister”, anunță un comunicat al Ministerului de Finanțe.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de reprezentanţii MApN, drepturile salariale ale angajaţilor vor fi plătite eşalonat în această lună.

Astfel, „în scopul abordării prudenţiale a execuţiei bugetare, în condiţiile în care până la această dată nu a fost efectuată rectificarea bugetară pe anul 2017”, Direcţia financiar-contabilă a decis că, în data de 15 septembrie, vor fi plătite sumele aferente soldelor şi salariilor nete, fără contribuţiile individuale şi impozit, unde de asemenea sunt probleme. La aceeaşi dată vor fi achitate diurnele în valută cuvenite personalului aflat în misiuni externe.

Între 21 şi 25 septembrie vor fi plătite contribuţiile angajatorului şi ale angajatului, dar şi impozitul pe venit.

Celelalte drepturi salariale - normă de hrană, chirii etc - vor fi plătite „în jurul datei de 25 septembrie, după rectificarea bugetară”.

Până acum, atât chiria cât și norma de hrană făceau parte din salariul pe care îl primeau militarii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri